Batarya Sektörü Şaşkın, Yengeç Kabuğundan Sürdürülebilir Batarya
Maryland Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, kabuklularda bulunan kitin adı verilen bir bileşenin çevre dostu piller oluşturmak için kullanılabileceğini buldu.
Kitosan adıyla bilenen bir kimyasal, kabukluların dış iskeletlerinde bir kitin türevi olarak bulunabilir. Çinko pilin biyolojik olarak parçalanabilen elektroliti, yengeç kabuklarından alınan kitinden yapılır. Kitin bulabileceğiniz birçok yer arasında, kabukluların kabukları açık ara en yaygın olanlarıdır.
Pillerde iyonları pozitif ve negatif terminaller arasında taşımak için elektrolitler kullanılır. Pek çok pil, çalışması için yanıcı veya aşındırıcı elektrolitler kullanır ve bunlar sıvı, macun veya jel şeklini alabilir. Bu yeni pil, kitosan jel elektroliti kullanır ve büyük ölçekli rüzgar ve güneş çiftlikleri tarafından üretilen enerjiyi depolama potansiyeline sahiptir.
Tam geri dönüşüm
Otomotiv endüstrisinde artan yenilenebilir enerji talebini karşılamak için kitinden elde edilen elektrolitlere sahip çinko piller şarttır. Geleneksel pillerde kurşun veya lityum yerine kullanılan kitosan elektroliti beş ay sonra bozunduğunda, geriye yalnızca çinko kalacak ve bu da pilin herhangi bir yeni kaynak kullanmadan geri dönüştürülmesini mümkün kılacaktır.
Kaynak: Industryenergy.eu
Etiket
İnovasyon