BASF’nin Çayırova tesisi, Net Sıfır 2050 hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor
BASF'nin kişisel bakım sektörüne yönelik faaliyet gösteren Çayırova üretim tesisi, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) alarak emisyon hedeflerine ulaşma yolunda önemli bir adım attı.
Çayırova üretim tesisi, yeşil elektrik ihtiyacı ve karbon emisyonlarından kaynaklanan karbon ayak izini 2018 yılına kıyasla yaklaşık yüzde 65 oranında azaltırken, tesis, 2015'ten bu yana hammadde, buhar ve elektrik tüketimini optimize etmeye yönelik operasyonel mükemmellik projelerine odaklanarak sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde düşürdü.
Mevcut üretim hacimleriyle ilgili olarak 2030 yılı için belirlediği karbon emisyon miktarındaki azaltma hedefine bugünden ulaşan Çayırova tesisi, 2050 yılına kadar karbon ayak izini sıfıra indirme hedefine bir adım daha yaklaştı.
Son yıllarda operasyonel mükemmelliğe odaklandıklarını ve tesislerde karbon azaltımı sağlayan iyileştirmeler uyguladıklarını belirten BASF Çayırova Tesis Müdürü Turgay Kocatürk, “Yerel yetkili kurumlar da bu çabalarımızı fark etti ve bizi 2021 yılı Düşük Karbon Kahramanı Ödülü’ne layık gördüler. Çayırova tesisi olarak yüzde 100 yeşil enerji sağlayarak ve faaliyet gideri tedbirlerini uygulayarak, sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşma yolunda kararlılıkla ilerliyoruz.” dedi.
BASF, dünya genelinde 2030 yılına kadar üretim tesislerinden ve enerji alımlarından kaynaklanan sera gazı emisyonlarını 2018 yılına kıyasla yüzde 25 oranında azaltmayı hedefliyor. BASF ayrıca, 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.
Etiket
Yenilenebilir Enerji